RAZPIS ZA PODELITEV ŠTIPENDIJ OBČINE TIŠINA 2020/2021

Objavil nina , Sre, 16.09.2020 - 12:40
Pomurska izobraževalna fundacija PIF razpisuje v sodelovanju z Občino Tišina, ki je za štipendije zagotovila sredstva, namenske štipendije nadarjenim študentom. Vloge prijavitelji pošljejo priporočeno po pošti najkasneje do 15. 10. 2020 v zaprti ovojnici s pripisom: »ŠTIPENDIJE OBČINE TIŠINA 2020/2021«, in sicer na naslov: Pomurska izobraževalna fundacija, Trg zmage 4, 9000 Murska Sobota.

17. KONFERENCA PAZU v ALMA MATER EUROPAEA -- ECM v Murski Soboti (29. 11. in 30. 11. 2019)

Objavil nina , Ned, 01.12.2019 - 13:58
Ideja, da bi enega izmed plenumov znanstvene konference PAZU namenili pravnim in socialnim vprašanjem, je tlela že veliko časa, kar seveda ni naključje, saj smo vsa leta na dosedanjih konferencah lahko slišali veliko zanimivih vsebin na to temo. Eminentno je tudi članstvo PAZU, saj so vanj vključene članice, ki vsaka na svojem področju pomembno prispeva k razvoju na plenumu obravnavanih razmerij, veselimo pa se tudi obeh prispevkov predstavnikov obeh najpomembnejših resorskih inštitucij v Sloveniji. Vsebinski okvir letošnjega plenuma je bil pripravljen že za lansko konferenco, a smo zaradi aktualnosti prednost dali stoti obletnici priključitve Prekmurja matični domovini. To se je izkazalo za pravilno odločitev, saj smo prav na naši konferenci ustvarili številna strokovna izhodišča za mnoge dogodke, ki so se zvrstili v letošnjem letu. Nekaj zelo aktualnih prispevkov, povezanih v pomembno obletnico, pa je bilo predstavljenih tudi na letošnji konferenci.

VABILO NA 17. KONFERENCO PAZU

Objavil nina , Pon, 25.11.2019 - 19:37
Letošnja znanstvena konferenca Pomurska akademije je že sedemnajsta po vrsti. Če se je prva konferenca PAZU z naslovom Pomen znanja za gospodarski razvoj Pomurja pred šestnajstimi leti pričela v petek ob enih popoldne in je na njej sodelovalo šestnajst članic in članov PAZU, smo pričetek letošnje konference prvič bili primorani prestaviti že na deseto uro dopoldne, saj se sicer v dveh dneh ne bi uspelo zvrstiti rekordnih 44 članic in članov PAZU.